28 Σεπτέμβριος 2014, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Νεκρός νοσηλευτής μετά από καβγά τροφίμων ψυχιατρικού ξενώνα

  • Νεκρός νοσηλευτής μετά από καβγά τροφίμων ψυχιατρικού ξενώνα

Ένας νοσηλευτής νεκρός είναι ο απολογισμός επεισοδίου τη νύχτα μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να τους καθησυχάσει και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ»,  όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του  θανάτου του, ενώ η διοίκηση της  1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Για τις ακριβείς αιτίες του θανάτου του νοσηλευτή, αναμένεται ιατροδικαστική εξέταση. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr