28 Σεπτέμβριος 2014, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Κυριακή - Πότε φτιάχνει ο καιρός

  • Ο καιρός σήμερα Πέμπτη - Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχίζεται η κακοκαιρία κυρίως στην ανατολική Ελλάδα με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές ενώ ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Τις πρωινές ώρες σήμερα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, με πιθανότητα βροχής και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22°C αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 21°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές μόνο ώρες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός θα είναι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και από τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές περιοχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πιθανώς και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24°C και στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.