27 Σεπτέμβριος 2014, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Καμία περίπτωση νεκροφάνειας στη γυναίκα που ετάφη στην Περαία

  • Έθαψαν νεκρό πάνω από άλλο νεκρό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
    (Φωτ. αρχείου)

Η γυναίκα ήταν νεκρή όταν έγινε η κηδεία της, ξεκαθάρισαν χθες οι ιατροδικαστές, δίνοντας τέλος σε ένα θρίλερ που εξελίχτηκε για περίπου 48 ώρες.

Καταρρίφθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση οι καταγγελίες ότι η 49χρονη (σ.σ. αρχικά είχε μεταδοθεί ότι ήταν 45 ετών) θάφτηκε ζωντανή στην Περαία Θεσσαλονίκης. Από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό της δεν προέκυψαν στοιχεία νεκροφάνειας, αλλά ότι η γυναίκα πέθανε από καρκίνο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νεκροψία-νεκροτομή πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής του ΑΠΘ Φώτης Χατζηνικολάου, παρουσία των ιατροδικαστών Ματθαίου Τσούγκα και Σαμουήλ Ντούγκου Τζάου ως τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, του Θόδωρου Βουγιουκλάκη ως τεχνικού συμβούλου του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διευθύντριας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ελένης Ζαγγελίδου.

Όπως σημείωσε ο Μ. Τσούγκας «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να υπήρξε νεκροφάνεια. Δεν θα μπορούσε ένας άνθρωπος που έχει θαφτεί και έχει γάζες στο στόμα, να μπορεί να μιλήσει και να φωνάζει». Επεσήμανε μάλιστα πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ασφυξία ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο η γυναίκα να είχε επανέλθει, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι οι ιατροδικαστές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης: «Ήταν νεκρή η 45χρονη, επιμένει το νοσοκομείο»