26 Σεπτέμβριος 2014, 15:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Τουλάχιστον 2.000 οι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών

  • Τουλάχιστον 2.000 οι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών

Η λίστα βρίσκεται στον υπουργό Παιδείας, ενώ στον εισαγγελέα έχει σταλεί καταγγελία και για διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ που «αγόρασαν» προσόντα για να διοριστούν.

Χιλιάδες είναι οι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι κατάφεραν να βρουν δουλειά χρησιμοποιώντας τα, ανάμεσά τους σύμφωνα με καταγγελία και διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ. Τη σχετική λίστα απέστειλε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην εγχώρια εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας..

«Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι διορισμένοι στο Δημόσιο ή πρόκειται να διοριστούν, καθώς οι τίτλοι σπουδών τους εξακολουθούν να ισχύουν» εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε τίτλους ιδιωτικών σχολείων στην Ήπειρο που αποκτήθηκαν προ 10ετίας και ψευδείς πιστοποιήσεις για την καλή χρήση Η/Υ χωρίς καμία ώρα μαθήματος από μεγάλο δημόσιο πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακληθεί μόλις 47 από τα πλαστά πτυχία, ενώ οι κάτοχοι των υπολοίπων συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά χρησιμοποιώντας τα ως προσόν διορισμού στο δημόσιο ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση της ΝΕΡΙΤ, η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε ξεχωριστό δελτίο Τύπου για να ενημερώσει ότι η καταγγελία ήταν σοβαρή και για αυτό απεστάλη στον εισαγγελέα. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ