26 Σεπτέμβριος 2014, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Θεσσαλονίκη: Κολατσιό σε 1.153 μαθητές θα παρέχει δωρεάν ο Δήμος

  • Θεσσαλονίκη: Κολατσιό σε 1.153 μαθητές θα παρέχει δωρεάν ο Δήμος

Δεκατιανό σε εκατοντάδες μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σίτισης των παιδιών τους, θα παρέχει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της σίτισης για το σχολικό έτος 2014-2015 αφορά 1.153 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, που υποσιτίζονται και αδυνατούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, να αγοράσουν έστω και το ελάχιστο από το κυλικείο του σχολείου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, στελέχη της διεύθυνσης εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να έρθουν σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, ώστε να καταγραφούν επακριβώς οι ανάγκες.

Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού προκειμένου να συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η παροχή δεκατιανού σε μαθητές. Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Από την περσινή καταγραφή είχε προκύψει πως πάνω από 1.400 μαθητές είχαν ανάγκη το δεκατιανό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το όλο πρόγραμμα θα εξελιχτεί με μεγάλη διακριτικότητα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr