26 Σεπτέμβριος 2014, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Χαλάζι, βροχές και ισχυρές καταιγίδες - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

  • Χαλάζι, βροχές και ισχυρές καταιγίδες - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην ανατολική νησιωτική χώρα, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναμένουμε σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά:

Άστατο καιρό με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με  βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20°C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21°C ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ηπειρωτικά με εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25°C και στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες θα συνοδευτούν από βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28°C και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27°C και στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.