25 Σεπτέμβριος 2014, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Χαλάει ο καιρός! Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

  • Χαλάει ο καιρός! Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας, εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως έως και 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25°C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα πυκνώσουν με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας αρχικά στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25°C.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, ενώ αναμένεται τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας να ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28°C και στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 κα στα νότια βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30°C και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28°C.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 κα στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27°C και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.