24 Σεπτέμβριος 2014, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Με 10.000 ευρώ αγόραζες βρέφος στα Τρίκαλα – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα

  • Με 10.000 ευρώ αγόραζες βρέφος στα Τρίκαλα – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας εμπλέκονταν στην παράνομη αγοραπωλησία βρεφών. Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα. 

Ένας 48χρονος συμβολαιογράφος και μια 49χρονη δικηγόρος που ανήκουν στην «αφρόκρεμα» των Τρικάλων και είχαν τον ρόλο του «διαμεσολαβητή», είναι δυο από τα επτά πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών που εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων. 

Οι πληροφορίες υπήρχαν εδώ και καιρό αλλά χθες στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης η αστυνομία συνέλαβε επίσης άλλους δυο Τρικαλινούς και τρεις Βούλγαρους μεταξύ των οποίων την 29χρονη μητέρα που θα έδινε το παιδί για υιοθεσία. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τουλάχιστον 11 παράνομες υιοθεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα την τελευταία 7ετία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις αρχές Αυγούστου δυο αστυνομικοί που προσποιούνταν το άτεκνο ζευγάρι ήρθαν σε επαφή με την δικηγόρο και τον συμβολαιογράφο ζητώντας τους να μεσολαβήσουν προκειμένου να μπορέσουν να υιοθετήσουν ένα βρέφος. Οι δυο τους μαζί με έναν ακόμα 49χρονο Τρικαλινό θα αναλάμβαναν να φτιάξουν τα απαιτούμενα χαρτιά ώστε η διαδικασία να γίνει νόμιμη. 

Στις 20 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο 45χρονος Βούλγαρος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι «γονείς» ενημερώνονται ότι μπορούν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών έναντι 10.000 ευρώ. 

Το νέο ραντεβού είχε κλειστεί για χθες στα Τρίκαλα. Οι τρεις Βούλγαροι μαζί με την 45χρονη Τρικαλινή συνάντησαν τους αστυνομικούς οι οποίοι – προτού προχωρήσουν στις συλλήψεις – τους έδωσαν 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 

Πώς «έκλειναν» τη δουλειά

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι επτά συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους. Η δε δράση του κυκλώματος δεν περιορίζονταν μόνο στα Τρίκαλα αλλά σε όλη την Ελλάδα. 

Η αρχή γίνονταν στη Βουλγαρία όπου πλησίαζαν ανύπαντρες μέλλουσες μητέρες τις οποίες έπειθαν να δώσουν έναντι αμοιβής τα παιδιά τους για υιοθεσία. Στη συνέχεια οι γυναίκες αυτές μεταφέρονταν στην Ελλάδα προκειμένου να γεννήσουν. Ταυτόχρονα τα μέλη της οργάνωσης που δρούσαν στη χώρα μας εντόπιζαν τους υποψήφιους γονείς που ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν υψηλά χρηματικά ποσά και παράλληλα αναλάμβαναν όλη τη διαδικασία ώστε η υιοθεσία να γίνει «νόμιμη».

Ενδεικτικό του πόσο οργανωμένα δρούσε το κύκλωμα είναι το γεγονός  ότι μόλις το άτεκνο ζευγάρι έδινε το πράσινο φως για την υιοθεσία, οι δράστες τους εμφάνιζαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το βρέφος που ταίριαζε στα κριτήρια που έθεταν οι γονείς. Και όχι μόνο: τους έδιναν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο ή και σε τρία διαφορετικά βρέφη!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr