23 Σεπτέμβριος 2014, 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Νεαρή ομογενής θα αντιπροσωπεύσει την Αυστραλία στον ΟΗΕ

  • Νεαρή ομογενής θα αντιπροσωπεύσει την Αυστραλία στον ΟΗΕ

Πριν καλά-καλά ενηλικιωθεί, η Μαρί Σκαλιστή έχει μια μοναδική ευκαιρία και μόνο ένα εμπόδιο.


Το μέλλον της προδιαγράφεται υπέροχο. Η 18χρονη ομογενής από την Αυστραλία, Μαρί Σκαλιστή επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα όπου γεννήθηκε στο 47ο Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας της Χάγης.

Εκεί, περισσότεροι από 4.000 απεσταλμένοι από 90 χώρες, θα συζητήσουν και θα πάρουν αποφάσεις για διάφορα διεθνή ζητήματα, οι οποίες στη συνέχεια θα σταλούν στο γενικό γραμματέα Μπαν Κι μουν. 

Η 18χρονη μαθήτρια λυκείου έχει πάθος με τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελπίζει τελικά να καταφέρει να πάει στη Χάγη. Αν και δεν είναι εύκολο αφού ο παππούς και η γιαγιά της, με τους οποίους ζει, δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριό της.

Η ίδια, στον ελεύθερο χρόνο της, δουλεύει σε σούπερ μάρκετ,  ελπίζοντας να καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό εγκαίρως.  Ωστόσο μέσα από τις σελίδες της ομογενειακής εφημερίδας Neos Kosmos ζητάει τη βοήθεια της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία για να πετύχει το στόχο της.

Η Μαρί Σκαλιστή θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Μονάς και κάποια μέρα να εργαστεί ως νομικός στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή στο διπλωματικό κλάδο.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από neoskosmos.com