23 Σεπτέμβριος 2014, 18:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Φωτογραφίες από τις ληστείες σε Δίστομο και Μαραθώνα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ

  • Φωτογραφίες από τις ληστείες σε Δίστομο και Μαραθώνα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ

Η Αντιτρομοκρατική «δένει» τους τρεις καταζητούμενους με τη γιάφκα στη Νέα Μάκρη. 

Φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας της τράπεζας στο Δίστομο αλλά και της τράπεζας στον Μαραθώνα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Και στις τρεις απεικονίζεται μεταμφιεσμένος το Νο2 του Νίκου Μαζιώτη, ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος. Μαζί του και ο Σπύρος Δραβίλας που επίσης καταζητείται ενώ ο τρίτος που κρατάει όπλο είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου. 

    
Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας στο Δίστομο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας γενετικό υλικό και τρων τριών βρέθηκε στο ταχύπλοο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής. Το DNA τους «δένει» και με την γιάφκα που εντοπίστηκε στη Νέα Μάκρη αν και οι καταζητούμενοι είχαν πλύνει με μάνικα το εσωτερικό του σπιτιού ώστε να καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο. Σε ορισμένα, δε, σημεία είχαν ρίξει και χλωρίνη. 

      
Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας στον Μαραθώνα

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν ακόμα ότι ο Γιώργος Πετρακάκος συνδέεται με τις ένοπλες ληστείες τον Απρίλιο του 2008 στον Χολαργό και τον Ιούλιο του 2010 στο Πόρτο Χέλι. Από την πρώτη η Αντιτρομοκρατική είχε στα χέρια της ένα καπέλο και από τη δεύτερη τμήμα χειρουργικού γαντιού. Το DNA και από τα δυο ευρήματα ταιριάζει με αυτό που πήραν από το ταχύπλοο και από τη γιάφκα. 

Το γενετικό υλικό του Σπύρου Χριστοδούλου, εκτός από τη γιάφκα και το ταχύπλοο, έχει εντοπιστεί σε διαμέρισμα στην οδό Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Αντίστοιχα, βιολογικό υλικό του Σπύρου Δραβίλα είχε βρεθεί σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής το 2007.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr