24 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας

  • Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ο καιρός στην Αττική προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 27°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μέσα στην ημέρα.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 23°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες προβλέπονται στη Μακεδονία και την Θράκη κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θεοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23°C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε μόνο λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θεοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως ως και 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις τις πρωινές ώρες με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 28°C ενώ στα βόρεια η μέγιστή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι τα 6 με βαθμιαία εξασθένηση.

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες αναμένονται για σήμερα στη βόρεια Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπές περιοχές της Κρήτης και στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26°C και στην Κρήτη έως τους 28°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αίθριος ο καιρός και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 27°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.