23 Σεπτέμβριος 2014, 12:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαδηλωτής! (φωτο)

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου διαδηλωτής! (φωτο)

Όχι σε κάποιο από τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στην Αθήνα, αλλά στη μακρινή Νέα Υόρκη. Πόσταρε μάλιστα και τις σχετικές φωτογραφίες στο Twitter. 

Θα μπορούσε να είναι μια ψεύτικη είδηση από αυτές που συχνά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αν δεν υπήρχαν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν το γεγονός. Ναι, είναι αλήθεια: ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έβαλε ένα αθλητικό μπλουζάκι πήρε το κινητό του στο χέρι και μέσω Twitter κάλεσε και τους υπόλοιπους να συμμετέχουν στη διαδήλωση που έγινε στη Νέα Υόρκη. «Εσύ θα έρθεις;», έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε ένα δεύτερο «τιτίβισμα» αποκάλυψε και τον λόγο που διαδηλώνει: «Νέοι και κλιματική αλλαγή: Κάντε το χρέος σας στον κόσμο, συμμετέχετε: Αυτό θα ενισχύσει τη δημοκρατία αλλά και τη φωνή σας!».

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην αμερικανική πόλη με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στην ατζέντα του συναντήσεις με ξένους ηγέτες και στελέχη της ομογένειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχανε την ευκαιρία να πάρει μέρος στη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή. 

Ήταν μια από τις εκατοντάδες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο με αφορμή τη διάσκεψη που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ με τη συμμετοχή 120 ηγετών και στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Υπολογίζεται ότι στην πορεία της Νέας Υόρκης η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών αφού πάνω από 310.000 πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ για το κλίμα, παγκοσμίως», ανέφεραν. 

Εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου οι… παπαράτσι των social media «συνέλαβαν» με τον φακό τους και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να διαδηλώνει. Στην ίδια πορεία και ο Μπαν Κι Μουν αλλά και ο Αλ Γκορ. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr