23 Σεπτέμβριος 2014, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Ψήφισμα- έκκληση από Μικρασιάτες για να σωθεί το Λιβίσι

  • Ψήφισμα- έκκληση από Μικρασιάτες για να σωθεί το Λιβίσι

Οι Τούρκοι δεν υπαναχωρούν και συνεχίζουν να ψάχνουν αγοραστή.

Επιλέγοντας να αγνοήσει τις εκκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων για να μην βγει στο σφυρί το μικρασιατικό χωριό του Λιβισίου (Λεβίσι), το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξακολουθεί να ψάχνει εκείνον που θα αγοράσει τον τόπο-φάντασμα στη σχετική δημοπρασία της 23ης Οκτωβρίου.

Η επιμονή της τουρκικής κυβέρνησης έχει εξοργίσει τους Μικρασιάτες στη χώρα μας και Τούρκους που κατάγονται από το προσφυγικό οικισμό, οι οποίοι ζητούν από τον κόσμο να υπογράψει κατά του σχεδίου πώλησης του Λιβισίου. 


Απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής για το Λιβίσι

Η διαδικτυακή διεθνής συλλογή υπογραφών γίνεται στην διεύθυνση https://secure.avaaz.org/en/petition/The_Turkish_Minister_of_Culture_and_Tourism_Stop_the_auction_to_rent_historic_cultural_Kayakoy/share/?new , ενώ ο Σύλλογος Μακρηνών-Λιβισιανών έχει δημιουργήσει στο Facebook την ιστοσελίδα Levissi savunmasi- Σώστε το Λιβίσι- defend Kayakoy όπου μπορεί κανείς να δηλώσει τη συμπαράστασή του.

Ο πλειοδότης θα νοικιάσει την πόλη για 49 χρόνια, με προϋπόθεση την αποκατάστασή της και αντάλλαγμα την τουριστική εκμετάλλευσή της. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης: Λεβίσι: Οι Τούρκοι βγάζουν στο σφυρί ελληνικό χωριό (φωτο)