23 Σεπτέμβριος 2014, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Πάνω από 700 εκατ. δαπάνησαν οι Έλληνες για επισκευή smartphones

  • Πάνω από 700 εκατ. δαπάνησαν οι Έλληνες για επισκευή smartphones

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησαν οι Έλληνες για επισκευή ή αντικατάσταση κατεστραμμένων «έξυπνων κινητών τηλεφώνων» (smartphones) από το 2007, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της SquareTrade, για την τελευταία επταετία.
 
Ειδικότερα, οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.
 
Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι 4 στους δέκα κατόχους smartphones έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευής τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων.
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι η μία στις τέσσερις ζημιές προξενήθηκε από τρίτους και όχι από τους κατόχους της συσκευής.
 
Από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι:
 
-Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.
-Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.
-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
-Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών είναι κάτω των 45 ετών.
-Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευτους.
 
«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη» σχολίασε ο Κέβιν Γκίλαν, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Κέβιν Γκίλαν «Πολλοί από τους κάτοχους, λόγω της αναβάθμισης που παρέχει το συμβόλαιό τους, δεν πληρώνουν το αρχικό κόστος της συσκευής, συνήθως ξεχνούν πόσο ακριβή είναι, μέχρι να γίνει η ζημιά. Ένα κόστος αντικατάστασης 500 - 600 ευρώ είναι μια πραγματικά δυσβάσταχτο».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr