22 Σεπτέμβριος 2014, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Στη φυλακή οι δυο Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στο στέκι «Αντίπνοια»

  • Στη φυλακή οι δυο Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στο στέκι «Αντίπνοια»

Κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία. Είναι ήδη προφυλακισμένοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. 

Πολυετής κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ήταν η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου για τα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής, Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιο Στράτο, που κατηγορούνται οι συμμετείχαν στην οργανωμένη επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Κάτω Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2008. Από την επίθεση εκείνη είχαν τραυματιστεί από μαχαίρι δυο άτομα. Η συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Και οι δυο κατηγορούμενοι είναι ήδη προφυλακισμένοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως, επέβαλε ποινή 13,5 ετών στον Σιατούνη και 11,5 στον Στράτο. Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και θα οδηγηθούν και πάλι στην φυλακή καθώς δεν δόθηκε αναστολή. Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. 

«Ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου οι άλλοι, αμέριμνοι, έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Χτύπησαν άοπλους ανθρώπους», είπε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της.  

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι δέχθηκαν ότι μετείχαν στην εποχούμενη ομάδα, πιστεύοντας πως «θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό στα Κάτω Πετράλωνα». Ισχυρίστηκαν επίσης πως ήταν έξω από το στέκι, που σταμάτησε η πομπή, άκουσαν «σπασίματα και φασαρία» και έφυγαν και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν της επίθεσης. Μέχρι τέλους αρνούνταν ότι σχετίζονται τόσο με τα γεγονότα στον χώρο όσο και με τα μαχαίρια και το σκεπάρνι που βρέθηκαν πάνω τους κατά την σύλληψή τους.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ