23 Σεπτέμβριος 2014, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Πάλι βροχές και καταιγίδες - Πού θα βρέξει σήμερα

  • Πάλι βροχές και καταιγίδες - Πού θα βρέξει σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι. Αναμένεται σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια τμήματα της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 31°C. Οι άνεμοι θα πνέουν  από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 στρεφόμενοι σε βόρειους.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες ενώ αναμένουμε βαθμιαία βελτίωση μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και πιθανώς το απόγευμα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23°C.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενώ αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 ενώ γρήγορα θα μετατραπούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανώς στα δυτικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 °C.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

Θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ αναμένεται βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα Ιόνιο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 °C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και Θεσσαλία, περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά τα 7 ενώ στις Σποράδες θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 32 °C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σταδιακή βελτίωση μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους πρόσκαιρα τοπικά 7. Στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοδυτικούς 4 με 6. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριο καιρό θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα από τα βόρεια βόρειοι πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32°C.