22 Σεπτέμβριος 2014, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

«Εξαιρετικά σημαντικός ο ένοικος του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη»

  • «Εξαιρετικά σημαντικός ο ένοικος του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη»

Δηλώσεις του υπουργού πολιτισμού την επαύριο της δημοσιοποίησης φωτογραφιών που αποθεώνουν την ομορφιά των Καρυάτιδων. 

Αποφεύγοντας να απαντήσει σχετικά με τον ακριβή χρόνο αποκάλυψης ολόκληρου του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας είπε ότι δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή και προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αρχαιολόγων που ασχολούνται με την τέχνη της υπομονής.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο τάφος να είναι του Μεγάλου Αλέξανδρου λέγοντας «έχω την αίσθηση ότι είναι αδύνατο να πρόκειται για τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου», προσθέτοντας ότι το μνημείο μαρτυρά πως σίγουρα ο ένοικος του είναι εξαιρετικά σημαντικός. 


Ανασκαφείς απομακρύνουν χώμα από το δεύτερο χώρο στον Τύμβο Καστά.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Κώστας Τασούλας αναδιπλώθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με την εξής δήλωση «Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο». 

«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού», σημείωσε ο Κώστας Τασούλας, και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της γγ πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία είχε δηλώσει πως «κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού».

Όσο αφορά τις επικρίσεις περί πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος από την κυβέρνηση, ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «δίνουμε στοιχεία στον ελληνικό λαό που δεν δείχνουν μιζέρια, γιατί κάποιοι θέλουν μόνο μιζέρια».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες Βήμα, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ fm