22 Σεπτέμβριος 2014, 08:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Κέρκυρα: Χειροπέδες στον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο του «Europalink»

  • Κέρκυρα: Χειροπέδες στον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο του «Europalink»

Στην Κέρκυρα μεταβαίνει σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το «Europalink», με σημαία Ιταλίας, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Το πλοίο - που κατέπλευσε χθες με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας - ολοκλήρωσε αργά το βράδυ την αποβίβαση των 366 οχημάτων, ενώ μέσα σ' αυτό παραμένουν δέκα τρέιλερ, ένα λεωφορείο και έντεκα επικαθήμενα, που σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα, πρόκειται να εκφορτωθούν σήμερα.

Σε όλη τη διάρκεια τη νύχτας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας γινόταν απάντληση των υδάτων από το πλοίου, ενώ από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Europalink», πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος. Στο σημείο βρίσκεται επίσης πλωτό του λιμενικού καθώς και τρία ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στην περίπτωση που ζητηθεί άμεσα.

Σήμερα τα ξημερώματα κατέπλευσε στην Κέρκυρα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Olumpia το οποίο παρέλαβε 451 επιβάτες του «Europalink», 88 οχήματα και 118 φορτηγά. Οι υπόλοιπο επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα υπάρξει μέριμνα εντός της ημέρας, προκειμένου να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr