22 Σεπτέμβριος 2014, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Με 30άρια στα κεντρικά και νότια ξεκινά η εβδομάδα

  • Με 30άρια στα κεντρικά και νότια ξεκινά η εβδομάδα

Η αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια και ανέμους τοπικά μέχρι 6 μποφόρ στα νότια, προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. 

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με ανέμους μεταβλητούς 2 με 4 και από το βράδυ δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, τα ορεινά θα έχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)