20 Σεπτέμβριος 2014, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

ΕΛ.ΑΣ: Η Ελλάδα δεν είναι κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών

  • ΕΛ.ΑΣ: Η Ελλάδα δεν είναι κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών

Διαψεύδεται «εν μέρει» από την αστυνομία σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Τις πληροφορίες που θέλουν τζιχαντιστές να εκπαιδεύονται στο Μαρκόπουλο Αττικής από ελληνική ιδιωτική εταιρία, διέψευσε η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Αν και επιβεβαιώνει ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνα για παράνομες δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρίας, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς, υπογραμμίζει ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση τζιχαντιστών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 περί εκπαίδευσης τζιχαντιστών «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και διευκρινίζεται ότι:

-Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.

-Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

-Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.

-Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή.

Στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρεται ότι η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε τις έρευνες μετά από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν Έλληνες οι οποίοι εργάζονταν σε αυτή την εταιρία να εκπαιδεύουν τζιχαντιστές. Οι ΗΠΑ παρείχαν και λίστα με τα ονόματα των 800 που είχαν λάβει σχετικές πιστοποιήσεις.

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι φερόμενοι ως ύποπτοι προέρχονται από αφρικανικές και ασιατικές χώρες καθώς και από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr