20 Σεπτέμβριος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Έρχεται καλοκαιράκι; Ο καιρός το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

  • Έρχεται καλοκαιράκι; Ο καιρός το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία τοπικές βροχές, περιμένουμε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν σταδιακά περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15  έως 27°C.

Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειώσουν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26°C και στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29°C και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην  ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στη Θεσσαλία θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το πρωί στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί εντάσεως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στη βόρεια Κρήτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27°C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά τα 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.