19 Σεπτέμβριος 2014, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Οι Ασιάτες μαγειρεύουν τα πάντα – Ακόμα και αυτό! (βίντεο-φωτο)

  • Οι Ασιάτες μαγειρεύουν τα πάντα – Ακόμα και αυτό! (βίντεο-φωτο)

Στη Δύση και μόνο η σκέψη θα προκαλούσε αποστροφή, στην Ασία όμως τα μαγειρεύουν και υπερχρεώνουν τους πελάτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά.

Όταν πριν από μερικά χρόνια η πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή Bizarre Foods του Άντριου Ζίμερν, στο Travel Channel, παρουσίαζε το παράξενο εστιατόριο Guolizhuang στο Πεκίνο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ξεκινούσε μια νέα επιχειρηματική μόδα σε όλη την Ασία.

Από το 2006 που άνοιξε το Guolizhuang, έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα του περισσότερα από 40 εστιατόρια και προσφέρουν αποκλειστικά μενού με μαγειρεμένα πέη ζώων. Από το μήκους 2,5 μέτρων πέος της γαλάζιας φάλαινας, που είναι και το πιο ακριβό και πωλείται 460 ευρώ, μέχρι εκείνα των φιδιών που είναι λίγα εκατοστά!

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των εστιατορίων έχει αυξηθεί, η κράτηση είναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς τα όργανα των ζώων θεωρούνται σπουδαία λιχουδιά στην ασιατική κουζίνα με αποτέλεσμα η αναμονή να φθάνει ακόμα και τον έναν μήνα. Χρονικό διάστημα που όλοι όμως έχουν υπομονή να περιμένουν να περάσει, αφού σύμφωνα με την ασιατική παράδοση όποιος άνδρας τρώει πέη ζώων αποκτάει μεγαλύτερη σωματική δύναμη, ενώ οι γυναίκες φτιάχνουν επιδερμίδα.

Ωστόσο οι γυναίκες, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Guolizhuang, πρέπει να προσέχουν να μην τρώνε όρχεις γιατί μπορεί να αποκτήσουν τρίχες στο πρόσωπο και βαθιά φωνή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Bizzare Foods