21 Σεπτέμβριος 2014, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με άρωμα Μικράς Ασίας στην Κρήτη

  • Μουσικοχορευτική εκδήλωση με άρωμα Μικράς Ασίας στην Κρήτη

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην αλησμόνητη Μικρά Ασία είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εκδήλωση αυτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος» υπό τη διεύθυνση της Εύας Κουτσογιαννάκη, συμμετείχε ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» ενώ η Χορωδία και η Ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών απέδωσε με ιδιαίτερη επιτυχία σκοπούς και τραγούδια των ανθρώπων που ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα.


Ήταν μια βραδιά πραγματικά ιδιαίτερη. Χορός και μουσική παντρεύονταν αρμονικά, με τα θέματα της αγάπης και του έρωτα να κυριαρχούν, ενώ τα χρώματα και ο φωτισμός έδωσαν στην εκδήλωση μια όψη νοσταλγική και συνάμα επίκαιρη ξυπνώντας στο παρόν μνήμες από το παρελθόν. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν η καλύτερη αναγνώριση για την επιτυχημένη βραδιά που προηγήθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί και η συγκινητική  ανταπόκριση του κόσμου στο κοινωνικό πνεύμα της εκδήλωσης. Ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση να φέρουν τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.