19 Σεπτέμβριος 2014, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Νέο Pony, η μεγάλη επιστροφή

  • Νέο Pony, η μεγάλη επιστροφή

Δόθηκε το τελικό ΟΚ για την παραγωγή του εξ' ολοκλήρου ελληνικού οχήματος.

Μετά από μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που κράτησε σχεδόν 3 χρόνια το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και η Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ) έδωσαν τις ανάλογες πιστοποιήσεις και πλέον το Pony μπορεί να προχωρήσει για να επιτευχθεί η παραγωγή του.

Το νέο Pony αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσιτό, με τον ιδιοκτήτη της κατασκευάστριας εταιρίας NAMCO HELLAS, Πέτρο Τζανέτο Κοντογούρη να έχει δηλώσει ότι η τιμή του θα βρίσκεται κάτω από τις 7.000 ευρώ. Με αυτή την τιμή το Pony μπορεί να είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο σε κυκλοφορία. Παράλληλα θα είναι ένα σύγχρονο όχημα που θα πληροί όλους τους κανονισμούς ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Pony θα φοράει κινητήρες 1.3 και 1.4 λίτρων με απόδοση 75 και 80 ίππων και ενώ θα είναι ένα ελαφρύ και εύχρηστο αυτοκίνητο, θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλα φορτία -μέχρι και 800 κιλά- χάρη στον ειδικό πίσω άξονα που και αυτός έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από τη Namco στην Ελλάδα.

Νέες θέσεις εργασίας

Η επανέναρξη της γραμμή παραγωγής του Pony, αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας αφού ήδη, εν αναμονή της παραγωγής υπάρχουν παραγγελίες για εξαγωγές σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Μοζαμβίκη, η Μαδαγασκάρη και η Αίγυπτος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr