18 Σεπτέμβριος 2014, 21:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Πρωταγωνιστής, κι ας έλειπε, σήμερα ο Παύλος Φύσσας

  • Πρωταγωνιστής, κι ας έλειπε, σήμερα ο Παύλος Φύσσας

Μικροεντάσεις στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε στη μνήμη του δολοφονημένου ράπερ στο Κερατσίνι.

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, μέλους της Χρυσής Αυγής, στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Χιλιάδες άνθρωποι και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συγκεντρώθηκαν σήμερα στα μέρη του αλλά και τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη μνήμη του και να διαδηλώσουν κατά του φασισμού. 

Η ατμόσφαιρα γέμισε με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου  που  ήταν ο πρωταγωνιστής κι ας έχει φύγει για το μεγάλο ταξίδι. 

Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο ράπερ και κατέληξε πριν από λίγο στην πλατεία Μέμου ή Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπου συνήθιζε να κάνει συναυλίες ο Φύσσας. 

Οι φίλοι του κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, πανό και πλακάτ φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα, εκφράζοντας την οργή τους για τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο Παύλος. Λίγο αργότερα άφησαν τα μπαλόνια να πετάξουν στον αττικό ουρανό.

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. 

Μονάδες της αστυνομίας παραμένουν σε επιφυλακή σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Νίκαια.

Πορεία διοργάνωσαν και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ