19 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό της Παρασκευής

  • Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό της Παρασκευής

Παροδικές νεφώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα και πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναμένονται βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 26°C. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28°C, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28°C και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών μικρής όμως διάρκειας στις βορειότερες περιοχές και κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27°C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.