18 Σεπτέμβριος 2014, 15:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Μνημείο για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι (φωτο)

  • Μνημείο για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι (φωτο)

Ένα χρόνο μετά, στο σημείο όπου ο 34χρονος αντιφασίστας μαχαιρώθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά. «Τραγούδα γιε μου για ακούσουν τι φάγανε», είπε δακρυσμένη η μητέρα του Φύσσα.

Ράγισαν καρδιές στο Κερατσίνι, ακριβώς έναν χρόνο από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Οι γονείς του, συγγενείς, φίλοι, μέλη κοινωνικών οργανώσεων αλλά και απλοί πολίτες, όλοι βρέθηκαν στον αριθμό 60 της Παναγή Τσαλδάρη όπου ο 34χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. 


Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα

Πλέον σε αυτό το σημείο υπάρχει η προτομή του Παύλου Φύσσα που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος. Στο πίσω μέρος, το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».

«Αθάνατος!», φώναξαν όταν το πανί που κάλυπτε το μνημείο με τη μορφή του νεαρού ράπερ απομακρύνθηκε. «Ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, ευχαριστώ που ήρθες σε μας», είπε δακρυσμένη η μητέρα του Φύσσα. Και συνέχισε: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε». 


Από νωρίς αρκετοί πήγαν στο σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν με αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία που θα καταλήξει στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό. Αύριο διοργανώνεται στο Σύνταγμα μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Παύλο Φύσσα. Συναυλία θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή στην Αμφιάλη. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Διαβάστε ακόμα: Ένας χρόνος από τη δολοφονία Φύσσα – Εκδηλώσεις μνήμης εντός και εκτός συνόρων