18 Σεπτέμβριος 2014, 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Πάπας προς Τσίπρα: «Οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές»

  • Πάπας προς Τσίπρα: «Οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές»

Τι συζητήθηκε στην ιστορική συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάπα των Φτωχών. Στη φωτογραφία οι Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Σκουρλέτης και Βάλτερ Μπάγιερ. 

Είκοσι λεπτά διήρκησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ με τον Αλέξη Τσίπρα στην παπική κατοικία στο Βατικανό. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, που δίνει πολιτική διάσταση στο ραντεβού, είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας συναντάται με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς. 

Ο Πάπας, λένε οι πληροφορίες, αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών» και είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι. Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κυριάρχησε επίσης το μεταναστευτικό  και η ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο. 

Μιλώντας με δημοσιογράφους, και μεταφέροντας τις εντυπώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και ότι του έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο τον προσέγγισε. «Μιλήσαμε πολύ ώρα για την κρίση και τη φτώχεια και για το ότι πρέπει να γίνει κάτι για να ξεπεραστεί», δήλωσε. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία: left.gr)