18 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Βροχερός ο καιρός σήμερα Πέμπτη

  • Καλοκαιρινές μπόρες το Σάββατο

Οι βροχές και οι καταιγίδες συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28°C ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6.

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24°C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24°C, ενώ στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27°C και στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Στην ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28°C και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές, ενώ στις υπόλοιπες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29°C και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29°C.