17 Σεπτέμβριος 2014, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Ένας χρόνος από τη δολοφονία Φύσσα – Εκδηλώσεις μνήμης εντός και εκτός συνόρων

  • Ένας χρόνος από τη δολοφονία Φύσσα – Εκδηλώσεις μνήμης εντός και εκτός συνόρων

Αντιφασιστική η εβδομάδα στην Ελλάδα με συγκεντρώσεις και συναυλίες. Συγκεντρώσεις μνήμης και σε ολόκληρη της Ευρώπη. 

17 Σεπτεμβρίου 2013, μεσάνυχτα. Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός και ως «KillahP», δολοφονείται στο Κερατσίνι. Δράσης ο προφυλακισμένος σήμερα Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που ο ράπερ και αντιφασίστας πέφτει νεκρός στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Αύριο στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο σημείο της δολοφονίας. Στις 6 απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου στην οποία θα μετέχουν αντιφασιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες. Την ίδια ημέρα, όπως αναφέρουν, «μετονομάζουμε την Παναγή Τσαλδάρη σε ‘Οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα’».

Το σημείο της δολοφονίας στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι

Την Παρασκευή φίλοι του Παύλου αλλά και μέλη της πρωτοβουλίας «Δεν Ξεχνάμε» διοργανώνουν στις 17:00 στο Σύνταγμα συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών. Μεταξύ άλλων, θα τραγουδήσουν οι Γιάννης Χαρούλης, Υπόγεια Ρεύματα, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Last Drive και Γιάννης Γιοκαρίνης.

Την Κυριακή στις 18:00 υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συνέλευση στο πάρκο Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη. Θα ακολουθήσει συναυλία, με τους Εncardia, Φωτεινή Βελεσιώτου και Νατάσα Μποφίλιου, στο 3ο Λύκειο, δίπλα από το πάρκο.  

Σειρά ανάλογων δράσεων, πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα γίνουν σε Δραπετσώνα, Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Πειραιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Η αφίσα για την εκδήλωση στη Μαδρίτη

Συγκεντρώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί για αύριο σε πολλές πόλεις της Ευρώπη οι οποίες παίρνουν και τη μορφή αντιφασιστικών εκδηλώσεων. Σε κινητοποιήσεις έχουν καλέσει οργανώσεις και πολίτες υπάρχουν στην Μαδρίτη, στην Βαρκελώνη, στο Ζάγκρεπ, στην Κοπεγχάγη, στη Στοκχόλμη, στο Δουβλίνο, στο Λονδίνο και στο Παρίσι. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα: Πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου για Φύσσα: «Τραγούδα τώρα π.. στη από εκεί που είσαι» (ηχητικό)