17 Σεπτέμβριος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Τι έγραψε στο Twitter του ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Πάπα

  • Τι έγραψε στο Twitter του ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Πάπα

Στο Βατικανό αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια επαφή – έκπληξη. 

Το ραντεβού δεν είναι μόνο ιστορικό αλλά και συμβολικό: ο Αλέξης Τσίπρας αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο Α’ στο Βατικανό. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού «Transform!».   

Όπως γράφει η Αυγή είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα συναντηθεί με ηγέτη του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

«Συνάντηση αύριο με τον “Πάπα των Φτωχών”. Συζητάμε για ανεργία, ειρήνη, μετανάστευση», έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στην επίσημη ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της ανεργίας, η επείγουσα ανάγκη ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής καθώς και η συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο με τους πρόσφυγες που πνίγονται στα νερά της. 

Σύμφωνα με την Αυγή η συνάντηση έχει πολλαπλούς συμβολισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο Ποντίφικας έχει υιοθετήσει για πρώτη φορά στην ιστορία το όνομα Φραγκίσκος, δηλαδή το όνομα του προστάτη των φτωχών Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται και η στάση του νέου Πάπα: φροντίζει να κρατά χαμηλό προφίλ ενώ ο λόγος του είναι πιο ευαισθητοποιημένος κοινωνικά σε σχέση με τους προκατόχους του. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Αυγή