17 Σεπτέμβριος 2014, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Άρον άρον εγκαταλείπουν το δημόσιο για να μην τους «τσακώσουν»

  • Άρον άρον εγκαταλείπουν το δημόσιο για να μην τους «τσακώσουν»

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι αποχωρούν για να μην εντοπιστούν με πλαστά πιστοποιητικά. Το 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία, 780 δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους.

Το μεγάλο κύμα εξόδου υπαλλήλων που - ενώ δεν βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης - παραιτούνται από τον δημόσιο τομέα, αποδίδεται στο φόβο επίορκων εργαζόμενων, οι οποίοι προτιμούν να αποχωρίσουν μπροστά στον φόβο να βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Πολλοί εξαιτίας πλαστών πιστοποιητικών σπουδών που έχουν φροντίσει να προμηθευτούν. Ενδεικτικά είναι παραδείγματα που αναφέρει το Έθνος.

Υπάλληλοι ένας κι ένας!

Διοικητικός μόνιμος υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας υπουργείου, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Είχε υποβάλει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο από το εξωτερικό. Είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική του δίωξη.

Διοικητικός με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμο της Αττικής, ο οποίος είχε τελειώσει το λύκειο, διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό τίτλο χειρισμού υπολογιστή. Παραιτήθηκε τον Ιούλιο πριν ξεκινήσει η πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον του.

Διοικητικός υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014 όταν αποκαλύφθηκε πως είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο.

Υπάλληλος τεχνικής ειδικότητας που εργαζόταν σε νησιωτικό νοσοκομείο παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 μόλις διαπιστώθηκε πως έχει πλαστό απολυτήριο λυκείου.

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Έθνος.