16 Σεπτέμβριος 2014, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Το δικαστήριο ξηλώνει τον δήμαρχο-εμπνευστή της «εισαγωγής» συζύγων στην πόλη

  • Το δικαστήριο ξηλώνει τον δήμαρχο-εμπνευστή της «εισαγωγής» συζύγων στην πόλη

Ο Πανταζής Χρονόπουλος, πρώτος πολίτης Ζαχάρως-Φιγαλείας δεν μπορεί (και πάλι) να είναι δήμαρχος, αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας. Η ιστορία του είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Μια ασύλληπτη έμπνευσή του μάλιστα έγινε πράγματι ντοκιμαντέρ. 

Τα πάνω κάτω φέρνει στον δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας η απόφαση Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου  Ηλείας η οποία ακυρώνει την εκλογή του Πανταζή Χρονόπουλου χωρίς όμως να ξαναστήνει κάλπες για την ανάδειξη νέου δημάρχου. 

Ο απόστρατος αστυνομικός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εξελέγη με οριακή πλειοψηφία 50,47% έναντι της παράτασης του γιατρού Κώστα Αλεξανδρόπουλου. Βέβαια, οι δικαστικές περιπέτειες δεν είναι άγνωστες για τον Πανταζή Χρονόπουλο που στην προηγούμενη θητεία του είχε κριθεί έκπτωτος με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών λόγω παραβατικής συμπεριφοράς και των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.

Με βάση την νέα απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχει ορκιστεί, δεν μπορεί να είναι δήμαρχος και έτσι θεωρείται θέμα χρόνου να κηρυχθεί για δεύτερη φορά έκπτωτος. Τώρα η παράταξη του Χρονόπουλου, που κέρδισε την πλειοψηφία, καλείται να επιλέξει κάποιον άλλο για τη δημαρχιακή καρέκλα. 

Το ντοκιμαντέρ, οι δικαστικές περιπέτειες και η επιμονή 

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχει στην πλάτη του ο Πανταζής Χρονόπουλος αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου την δημαρχία στις εκλογές του Μαΐου. 

Το 2002 η μικρή κωμόπολη της Ζαχάρως θα κατακτήσει τα τηλεοπτικά παράθυρα χάρη στην δέσμευση του δημάρχου ότι αν κερδίσει θα βρει νύφες στους άνδρες της περιφέρειας του. Από εκεί προέκυψε και το ντοκιμαντέρ Sugartown: Οι Γαμπροί, κάνοντας τον Πανταζή Χρονόπουλο γνωστό σε όλη την Ελλάδα. 

Ο ίδιος όμως έχει διαπρέψει και εντός των δικαστικών αιθουσών: το Τριμελές Εφετείο Πατρών τον είχε καταδικάσει για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 10 μηνών καθώς το 2003 ως δήμαρχος Ζαχάρως αποφάσισε να εργαστούν παράνομα  στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών συμβασιούχοι που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα. Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση. 

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 ο Πανταζής Χρονόπουλος θα εκλεγεί και πάλι με ποσοστό 52,62% ωστόσο η καταδικαστική απόφαση θα τον θέσει σε αργία. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο ίδιος θα αυτό-ορκιστεί παρά την οδηγία του υπουργείο Εσωτερικών ότι νέος δήμαρχος είναι ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιό του!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr