15 Σεπτέμβριος 2014, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Πώς τυπώνουμε τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

  • Πώς τυπώνουμε τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Από το Σάββατο άρχισε η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων στο TAXISnet. 

Οι έξι δόσεις του ΕΝΦΙΑ αντί για τις πέντε, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, είναι από την προηγουμένη εβδομάδα νόμος του κράτους. Έτσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε να ανεβάζει σταδιακά από το Σάββατο τα νέα ειδοποιητήρια.

Το TAXISnet εκτός από το ποσό της δόσης ενημερώνει τους φορολογούμενους και για τις ημερομηνίες καταβολής: η πρώτη δόση πρέπει να έχει πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη έως τις 31 Οκτωβρίου, η τρίτη έως τις 28 Νοεμβρίου και η τέταρτη έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι δυο δόσεις του 2015 θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 30 Ιανουαρίου και έως τις 27 Φεβρουαρίου. 

Για να τυπώσει κάποιος το εκκαθαριστικό του θα πρέπει πρώτα να μπει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να συνδεθεί με το TAXISnet, στο δεξιό μέρος της σελίδας.

Πατώντας στο «Ο λογαριασμός μου» ανοίγει ένα παράθυρο (κεντρική φωτογραφία) στο οποίο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό προκειμένου να συνδεθούν στο λογαριασμό τους. Στη συνέχεια επιλέγουν την προσωποποιημένη πληροφόρηση και από εκεί τα «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Τέλος, για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού με το οποίο θα γίνει η πληρωμή της δόσης θα πρέπει να επιλεγεί η «ταυτότητα οφειλής».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr