15 Σεπτέμβριος 2014, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

«Χρυσά» τα κορίτσια μας στο πόλο

  • «Χρυσά» τα κορίτσια μας στο πόλο

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η εθνική ομάδα νέων γυναικών στη Ρώμη, επικρατώντας στον τελικό με 7-6 της οικοδέσποινας Ιταλίας.

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει η ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η εθνική Νέων Γυναικών (σ.σ. αθλήτριες κάτω των 19 ετών) στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Όστια.

Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου νίκησε 7-6 στον τελικό την διοργανώτρια Ιταλία και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Περθ, Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, είναι οι «χρυσοί» σταθμοί της ελληνικής υδατοσφαίρισης από το 2012 μέχρι σήμερα.
Αρκετές από τις παίκτριες συμμετείχαν και στους τρεις θριάμβους των μικρών εθνικών στη γυναικεία υδατοσφαίριση με προπονητή τον Γιώργο Μορφέση. Είχε προηγηθεί η 4η θέση στο παγκόσμιο νεανίδων στη Μαδρίτη πριν από δύο εβδομάδες με το μετάλλιο να χάνεται στα πέναλτι.

Στο μεγάλο τελικό η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό, υποτάσσοντας τελικά την  οικοδέσποινα Ιταλία. Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Ισπανία η οποία νίκησε 7-6 την Ουγγαρία στο «μικρό» τελικό.

Σε δηλώσεις του μετά τον τελικό, ο προπονητής των κοριτσιών εξήρε τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο άθλημα πρόσθεσε όμως ότι «αυτή η τεράστια επιτυχία παίρνει μεγαλύτερη αξία φέτος αν αναλογιστούμε τις συνθήκες (άθλιες) κάτω από τις οποίες προετοιμαστήκαμε. Τέθηκαν σε κίνδυνο, η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των αθλητριών»!
 
Στην εθνική αγωνίστηκαν οι: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι.Χαραλαμπίδη (3 γκολ), Χυδηριώτη (2 γκολ), Β.Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ.Χαραλαμπίδη (1 γκολ), Ντάσιου, Νιαρχάκου (1 γκολ), Τερεφού.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr