14 Σεπτέμβριος 2014, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο

  • Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων για το χρέος, τα εθνικά θέματα, τις παροχές και τον ΕΝΦΙΑ.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα και την επιθετική διαπραγμάτευση για το χρέος απάντησε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Μόνο με την δημιουργία νέου πλούτου θα ξεπεράσουμε την κρίση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι με το πρόγραμμα που προτείνει ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και επιβαρύνονται περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «εκλογές χθες», γιατί όπως είπε, μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, για αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε.

Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης για «παροχολογία» σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;» Παράλληλα δήλωσε πως το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

Αναφερόμενος στο θέμα της προεδρικής εκλογής διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά δυσαρμονίας με τη λαϊκή εντολή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr