14 Σεπτέμβριος 2014, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα κυρίως στα βόρεια

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα κυρίως στα βόρεια

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών. 

Βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και από το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα της Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι τοπικά έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και κυρίως στα βόρεια τμήματά του.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετά μάλιστα τα φαινόμενα τοπικά θα είναι πιθανώς ισχυρά. Το βράδυ όμως θα περιοριστούν στα δυτικά και τα κεντρικά τμήματα. Στη Θράκη, λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα ίσως δώσουν πρόσκαιρη βροχή στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ στα ανατολικά Α-ΒΑ, πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17-28, στη Δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος.

Στα βόρεια θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, τις  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία Δ-ΒΔ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 29 βαθμών Κελσίου, αλλά θα είναι κατά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε στη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπική συννεφιά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που μπορεί να φέρει βροχή ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17-30 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τοπικές νεφώσεις θα έχει η Κρήτη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3-5 και θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς. 

Γενικά αίθριο καιρό θα έχουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ανέμους 4-5 μποφόρ και στα νότια, τοπικά και 6 ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr