13 Σεπτέμβριος 2014, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Βροχερός ο καιρός το Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε βροχές και καταιγίδες

  • Πάρτε ομπρέλα! - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30°C, ενώ οι άνεμοι οι πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 °C. 

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, ενώ αναμένεται αισθητή βελτίωση στα δυτικά από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ορεινά το απόγευμα ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά. ενώ στο Ιόνιο νότιοι – νοτιοανατολικοί εντάσεως ως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στη νότια Πελοπόννησο δυτικοί τοπικά μέχρι και 5. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31°C

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 30°C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα τοπικά 6.

Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Κρήτη ενώ στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι –βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30°C.