14 Σεπτέμβριος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Παιδικό θεατρικό εργαστήρι στον Σύλλογο Ποντίων Σύρου

  • Παιδικό θεατρικό εργαστήρι στον Σύλλογο Ποντίων Σύρου

Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου συνεχίζει για 5η χρονιά τα επιμορφωτικά προγράμματά του αλλά φέτος καινοτομεί κάνοντας άνοιγμα στα παιδιά. Εγκαινιάζει νέα τμήματα για τους μικρούς φίλους του συλλόγου ηλικίας από 3,5 έως 5,5 ετών με επίκεντρο ένα δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει:

- Ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης
- Διάφορες τεχνικές γνωριμίας με το θέατρο
- Παιχνίδια, παντομίμα, σωματική έκφραση
- Ανάλυση μύθων και παραμυθιών
- Χρήση αντικειμένων για τη δημιουργία ρόλων και σκηνικών
- Ανέβασμα θεατρικής παράστασης από τα παιδιά

Το νέο τμήμα προσχολικής ηλικίας θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10:30 έως τις 12:30. Το παιδί μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο, τις κατασκευές, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών κ.λ.π. μαθαίνει να  κοινωνικοποιείται, να συνεργάζεται, να αναπτύσσει την ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό και να αναλαμβάνει ευθύνες ενώ μαθαίνει να τηρεί και να σέβεται κανόνες.

Το κουκλοθέατρο από μόνο του συγκεντρώνει πλήθος εικαστικών δραστηριοτήτων όπως κατασκευή και θεατρική χρήση της κούκλας. Έτσι το παιδί έρχεται σε επαφή και με την τέχνη του θεάτρου.Τα παιδιά παίζουν ρόλους, μιμούνται, δραματοποιούν μύθους και ιστορίες, αυτοσχεδιάζουν χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα, την κίνηση και το λόγο και στήνουν τις δικές τους μικρές παραστάσεις.

Τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το θεατρικό εργαστήρι κάθε Παρασκευή 17:00-19:00 ενώ τα παιδία ηλικίας 9 ετών και άνω κάθε Σάββατο 17:00-19:00.

Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου "Μέγας Αλέξανδρος"
Δείτε τα στοιχεία του συλλόγου