12 Σεπτέμβριος 2014, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν και τα ερείπια! (φωτο)

  • ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν και τα ερείπια! (φωτο)

Ο παραλογισμός του ΕΝΦΙΑ στο Ροπωτό Τρικάλων με τα γκρεμισμένα σπίτια.

Συντρίμμια έχουν απομείνει στα περισσότερα από τα 50 σπίτια του χωριού Ροπωτό Τρικάλων λόγω των κατολισθήσεων που έχουν πλήξει την περιοχή. Το έδαφος άρχισε να υποχωρεί το 2010 και οι έντονες βροχοπτώσεις από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012 γιγάντωσαν το πρόβλημα.

Γέρνει και η εκκλησία του χωριού


Παρά όμως τα προβλήματα που προκάλεσαν στα σπίτια οι κατολισθήσεις, αχρηστεύοντας τα περισσότερα από αυτά, το Ροπωτό, δεν περιλαμβάνεται στις περιπτώσεις απαλλαγής ή μειωμένης καταβολής του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τη σχετική λίστα της απόφασης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Σήμερα 32 σπίτια έχουν αφανιστεί, 32 οικογένειες είναι στο έλεος του Θεού, άλλοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους και άλλοι μένουν σε καλύβες δίχως καν ρεύμα.

Ερείπια παντού...


Οπως δήλωσε στο Newsit o πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ροπωτού, Ευάγγελος Καραδήμας «μιλάμε για 32 οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους, έχουν κυριολεκτικά ξεσπιτωθεί, έχουν χάσει τις περιουσίες τους και τώρα τους ήρθε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα. Δεν το λέμε μόνο με θλίψη, αλλά με αγανάκτηση. Εκτός του ότι δεν μας βοήθησε πουθενά το κράτος για αυτή την κατολίσθηση, είναι δυνατόν να ζητάνε να πληρώσουν όσοι χάσανε τα σπίτια τους τον ΕΝΦΙΑ; Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Χάσανε τις δουλειές τους, χάσανε τα σπίτια τους, πως θα πληρώσουν; Αυτό μπορεί να φανταστεί ο καθένας πόσο παράλογο είναι. Εμείς ζητάμε να εξαιρεθεί το χωριό από τον ΕΝΦΙΑ όπως έχει εξαιρεθεί η Κεφαλονια» ζήτησε ο Ευάγγελος Καραδήμας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Newsit και φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.