11 Σεπτέμβριος 2014, 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Δεν θα γίνει συνάντηση για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον

  • ΔΝΤ: Θετικές προοπτικές για να κλείσει η β' αξιολόγηση

Διαψεύδει το ΔΝΤ τις φήμες περί συζήτησης του θέματος το Νοέμβριο.

Χωρίς περιστροφές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε σήμερα ότι επίκειται συνάντηση για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον, τον Νοέμβριο. Ωστόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, επισήμανε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει ως έχει και μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας.

«Δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος» είπε ο Μάρεϊ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που έγινε στα γραφεία του οργανισμού στην αμερικανικής πρωτεύουσα.

Σε ερώτηση αν το ΔΝΤ έχει ζητήσει να γίνει η σύσκεψη για το θέμα του χρέους, είπε ότι δεν γνωρίζει.

Η τρόικα θα έρθει στην Ελλάδα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που πρόσθεσε ότι δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εάν στο κλιμάκιο του ΔΝΤ συμμετέχει και ο Πολ Τόμσεν.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε επίσης ότι η συνέχιση, ή όχι, ύπαρξης της τρόικας, όταν θα ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση των Ευρωπαίων με την Ελλάδα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, είναι απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων. 

Για τα σχέδια και τη στρατηγική του ΔΝΤ και αν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και το «κούρεμα» του χρέους, ο  Μάρεϊ επανέλαβε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους για τη «διασφάλιση της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους και για να δοθεί οποιαδήποτε πρόσθετη ελάφρυνση, ώστε το χρέος να φτάσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, με τον όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υλοποίει τις δεσμεύσεις του προγράμματος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ