11 Σεπτέμβριος 2014, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Αυστραλοί σχεδίασαν το πιο τρομακτικό σπίτι του κόσμου

  • Αυστραλοί σχεδίασαν το πιο τρομακτικό σπίτι του κόσμου

Οι μελλοντικοί του ένοικοι απλώς δεν θα πρέπει να πάσχουν από υψοφοβία. 

Θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σπίτι για κάποιον εκκεντρικό εκατομμυριούχο που επιζητά την απομόνωση σε ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο μέρος, που θέλει να έχει άπλετη θέα στον ωκεανό και που φυσικά δεν φοβάται τα ύψη. Η αυστραλιανή εταιρεία Modscape πήρε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και σχεδίασε ένα ονειρεμένο σπίτι. Και ταυτόχρονα το πιο τρομακτικό του κόσμου. 

Το περίεργο οίκημα το εντόπισε το Inhabitat.com και το ονόμασε «Σπίτι στο γκρεμό» (Cliff House). Ο τίτλος είναι πέρα για πέρα εύστοχος, αφού το συγκεκριμένο σπίτι κρέμεται κυριολεκτικά στον γκρεμό «εμπνευσμένο από τρόπο που μια πεταλίδα γαντζώνεται στο κύτος του πλοίου». Το ντιζάιν είναι τέτοιο ώστε οι ατσάλινες «καρφίτσες» να το στερεώνουν στο βράχο. 

«Ο σχεδιασμός είναι μια θεωρητική απάντηση στους πελάτες που μας έχουν προσεγγίσει και έχουν διερευνήσει την πιθανότητα να σχεδιάσουμε ένα σπίτι για τα εξτρίμ παραθαλάσσια οικόπεδα της Αυστραλίας», αναφέρει η Modscape στην ιστοσελίδα της. 

Το «Σπίτι στο γκρεμό» εκτείνεται σε πέντε πατώματα. Έχει τρεις κρεβατοκάμαρες, καθιστικό, κουζίνα, και τεράστια παράθυρα από το πάτωμα έως το ταβάνι που προσφέρουν μια συναρπαστική (ή ικανή να προκαλέσει ίλιγγο) θέα στον ορίζοντα. 

Ο πιο πάνω όροφος διαθέτει ένα αίθριο, γκαράζ με θέσεις για δυο αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει και μια ανοιχτή περιοχή στον κατώτερο όροφο με τζακούζι και μπάρμπεκιου. Όλα τα επίπεδα συνδέονται μεταξύ τους με σκάλες ή ασανσέρ. 

Αν και η κατασκευή δείχνει μη ασφαλής, ο πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων, Μάξουελ Χάντσινσον, μιλώντας στο BBC News διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ώστε η κατασκευή να μην είναι δομικά στέρεη. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Telegraph, businessinsider.com (φωτογραφίες: Modscape)