11 Σεπτέμβριος 2014, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Νόμος του κράτους ο ΕΝΦΙΑ με 8 αντικαταστάσεις βουλευτών για να βγουν τα κουκιά

  • Στην τελική ευθεία απόψε για την ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά από μακρά και βασανιστική περίοδο, ο ΕΝΦΙΑ ψηφίστηκε με 51 ψήφοι υπέρ έναντι 38 κατά. Χρειάστηκε αντικατάσταση βουλευτών, για να διασφαλιστεί η υπερψήφισή του. 

Νόμος του κράτους είναι πλέον οι αλλαγές στη χρέωση του ΕΝΦΙΑ αφού η Βουλή με 51 ψήφους υπέρ, 38 κατά, 6 «παρών» και 5 απόντες πέρασε την σχετική τροπολογία που περιλαμβανόταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών στα νοσοκομεία. 

Βέβαια, η κοινοβουλευτική ψηφοφορία επετεύχθη μέσω αντικατάστασης βουλευτών τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Συνολικά αντικαταστάθηκαν οκτώ βουλευτές, οι πέντε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με το κόμμα της Συγγρού να δηλώσει ότι όλες έγιναν για προσωπικούς λόγους και ότι πρόκειται για μια συνήθη τακτική στα θερινά Τμήματα. 

Ένας από τους βουλευτές που αντικαταστάθηκε είναι ο Νίκος Σηφουνάκης που είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε στη θέση του τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτη Ρήγα. Αντικατάσταση υπήρξε και για τον Λευτέρη Αυγενάκη που τις προηγούμενες ημέρες είχε χαρακτηρίσει την τροπολογία ως «δεύτερο αυτογκόλ για τη κυβέρνηση». Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι παρά την κριτική του τελικά θα έδινε την θετική του ψήφο και ότι η αντικατάσταση έγινε για ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ