10 Σεπτέμβριος 2014, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ο Αβραμόπουλος

  • Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ο Αβραμόπουλος

Έλληνας και ο νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το νευραλγικής σημασίας για την Ελλάδα χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ανέθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ νέο εκπρόσωπο της ΕΕ όρισε τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και στέλεχος της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το διορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλο «στο εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης». Έκανε λόγο για «εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα απόφαση» που αποτελεί «επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα».

Στη νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα έχει επτά αντιπροέδρους, αρμόδιους για τη χάραξη και το συντονισμό των βασικών πολιτικών της, ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος του Γιούνκερ διορίστηκε ο Ολλανδός, Φρανς Τίμερμανς, ενώ το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών Υποθέσεων ανατέθηκε στον Γάλλο Πιέρ Μοσκοβισί, όπως φημολογούνταν τις προηγούμενες εβδομάδες. Χαρτοφυλάκια στην Κομισιόν θα αναλάβουν και εννέα γυναίκες.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ