10 Σεπτέμβριος 2014, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

«Ο άντρας μου, δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο», παραδέχεται βουλευτής

  • «Ο άντρας μου, δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο», παραδέχεται βουλευτής

Η αποκάλυψη και η απολογητική επιστολή. 

«Ως Έλληνας πολίτης, πολλώ δε μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο». Με αυτή τη φράση η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Μαρία Γιαννακάκη, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ σχετικά με τον σύζυγό της και το «μαϊμού» πτυχίο που είχε εκείνος προσκομίσει. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το aftodioikisi.gr ο Κώστας Γασπαρινάτος είναι ένας από τους δημοτικούς υπαλλήλους που εντοπίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά. Την δεκαετία του ’80 είχε προσληφθεί στον δήμο Κορυδαλλού ως υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Ωστόσο αργότερα προήχθη σε υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) αφού εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics. 

Έτσι το πλαστό πιστοποιητικό δεν του εξασφάλισε μόνο μια καλύτερη θέση στην υπηρεσία του αλλά και μια θέση καθηγητή στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπου και γνωρίστηκε με τη βουλευτή. 

«Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο», αναφέρει στην επιστολή της η Μαρία Γιαννακάκη. Και συνεχίζει: «ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένειά μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες. Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου». 

Αν και ο Κώστας Γασπαρινάτος πρόλαβε να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη προτού η υπόθεση… σκάσει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης από το ελληνικό Δημόσιο.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από aftodioikisi.gr