11 Σεπτέμβριος 2014, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός αν και βαθμιαία, μετά το μεσημέρι, ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά: 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31°C και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως ως και 4 μποφόρ. 

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά μετά το μεσημέρι περιμένουμε για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 έως 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί ως και 4 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 29°C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 30°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ως 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 °C και στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Αργότερα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 °C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται αίθριος ο καιρός, ενώ μόνο στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα δώσουν πρόσκαιρές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30°C.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 31°C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5.