10 Σεπτέμβριος 2014, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Έχεις έξυπνο κινητό; Κατάγγειλε τη διαφθορά!

  • Έχεις έξυπνο κινητό; Κατάγγειλε τη διαφθορά!

Η καινούργια ηλεκτρονική εφαρμογή της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς.

Με μια καινούργια ηλεκτρονική εφαρμογή που εγκαινιάζει σήμερα η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καταγγείλουν υποθέσεις διαφθοράς. 

Η εφαρμογή έρχεται στο πλαίσιο της υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» που λειτουργεί στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2013. Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαχειρίζεται με τη βοήθεια νομικών και εκπαιδευμένων εθελοντών και τη Γραμμή Υποστήριξης 101 90.

Προκειμένου να αναφέρει κάποιος το περιστατικό που αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει ή ακόμα και περιστατικά στα οποία έγινε μάρτυρας, πρέπει να ακολουθήσει τέσσερα βήματα αφού πρώτα κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή με το όνομα «Διαφάνεια Τώρα!». 

Βήμα 1ο: Απαντάει σε μια σειρά ερωτήσεων προκειμένου να διαπιστώσει εάν το περιστατικό που θέλει να αναφέρει σχετίζεται ή όχι με τη διαφθορά.
Βήμα 2ο: Καταγράφει περιληπτικά το περιστατικό συμπληρώνοντας το ειδικό πεδίο.
Βήμα 3ο: Συμπληρώνει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας (email ή τηλέφωνο) ώστε η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς να επικοινωνήσει μαζί του.
Βήμα 4ο: Να πατήσει το πεδίο «Αποστολή».

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα η Οργάνωση θα λάβει την γραπτή καταγγελία και θα εξετάσει την κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Στη συνέχεια επικοινωνεί με τον πολίτη παρέχοντάς του σαφείς πληροφορίες και καθοδήγηση για το πώς και πού σε ποιο αρμόδιο δημόσιο όργανο θα πρέπει να απευθυνθεί. Ταυτόχρονα παρακολουθεί την έκβαση της υπόθεσης.  

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr