10 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Αίθριος καιρός με τοπικές συννεφιές και σποραδικές μπόρες

  • Με ήλιο και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά πηγαίνουν στην κάλπη οι ψηφοφόροι

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ωστόσο δεν θα λείψουν οι μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30°C και οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί εντάσεως ως και 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα ως και 5.

Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 2 έως 4 μποφόρ και το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 29°C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά, ενώ λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Αργότερα το μεσημέρι θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 °C και στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα βόρεια. Αργότερα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31°C, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται αίθριος ο καιρός, ενώ μόνο στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις όπου μετά το μεσημέρι θα δώσουν πρόσκαιρές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30°C.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 30°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ως 5 μποφόρ.