9 Σεπτέμβριος 2014, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Έτσι ήταν η είσοδος του τάφου της Αμφίπολης! (φωτο)

  • Έτσι ήταν η είσοδος του τάφου της Αμφίπολης! (φωτο)

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα την αρχιτεκτονική αναπαράσταση. Δείτε όμως τον τύμβο Καστά και από ψηλά και από το διάστημα.  

Πολλοί έχουν δει τις μεμονωμένες φωτογραφίες από τα μέχρι στιγμής ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολη. Πού είναι όμως η ακριβής τους θέση μέσα στον ταφικό προθάλαμο; Πού βρίσκονται οι Σφίγγες και πού οι εντυπωσιακές Καρυάτιδες;

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση που έφτιαξε ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής. Στην απεικόνιση αυτή φαίνονται οι δυο διαφραγματικοί τοίχοι επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες. 

Την ίδια ώρα οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται με την αφαίρεση αμμωδών χωμάτων σε όλη την έκταση του χώρου ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο. Στόχος είναι να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο λόφος Καστά και από ψηλά 

Αλλά και από το διάστημα

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr