9 Σεπτέμβριος 2014, 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Κλείνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ελέγχονται οκτώ κολέγια

  • Κλείνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ελέγχονται οκτώ κολέγια

Τι ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας. 

Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ, λόγω χρεών στο ΙΚΑ που φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον διοικητή του ΙΚΑ. 

Σύμφωνα με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τα συνολικά χρέη κολεγίων και ιδιωτικών ΙΕΚ φτάνουν τα 140 εκατ. ευρώ. «Κανένας στο εξής δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου», ήταν η κατηγορηματική δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου. Εξαιρούνται μόνο όσα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση. 

Εκτός από τις ασφαλιστικές τους όμως υποχρεώσεις, ΙΕΚ και κολέγια ελέγχονται και για το αν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Φέτος δεν θα λειτουργήσει το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA ενώ το πράσινο φως πήρε το κτίριο της οδού Τατοΐου. Το παράρτημα στην οδό Δημητρέσσα ελέγχεται ακόμα. Το συγκεκριμένο ελληνοβρετανικό κολέγιο πληροί τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται μόνο στο κεντρικό του κτίριο, και μόνο αυτό θα πάρει την άδεια λειτουργίας. 

Αυτήν τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε ένα ακόμα κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος. Εκτός αυτών, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Για το ποια είναι τα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια θα υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας. 

Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές που πήγαιναν στα συγκεκριμένα ΙΕΚ και κολέγια, ο Ανδρέας Λοβέρδος διευκρίνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα από το υπουργείο αλλά και τη Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ